Najveći test za FFA-inog 20-godišnjeg cjelokupnog nogometnog plana bit će izvršen

Ženski nogomet je zdraviji zbog dolaska pod upravu novoosnovane FFA početkom 2000-ih. To, međutim, ne znači poricati još dalek put. Kao nacrt za Bet365 budućnost igre, WOFP je aspirativan u prirodi. Najveći test će doći u njegovo izvršenje i tamo je još nekoliko pitanja koja treba postaviti.

Na elitnoj razini ambicije za W-League, najviši stupanj australskog ženskog nogometa, višestruki su. U idealnom slučaju, FFA ima prednost mentalitetu “jednog kluba”, gdje svaki klub visokog ranga ima momčad A lige i W-lige. To je jedva nova Bet365  klađenje uživo na tenis preporuka – to je bila izvorna namjera na početku W-lige u 2008. godini.Međutim, jedan po jedan klubovi A-League-a prolijevali su svoje W-League strane.

Središnji Coast Mariners momčad je odsutan nakon samo dvije sezone, dok Perth Glory, Adelaide United, Melbourne Victory i Newcastle Jets sve ceded operativnu kontrolu Na odgovarajuće državne federacije. Trenutačno samo tri W-League momčadi (Brisbane, Sydney i Western Sydney) zapravo upravljaju svojim kolegama iz A-lige s konačnim Bet365 timom, Canberra United, koji djeluje kao jedini entitet. Potpuno profesionalni igrači bit će izmjenjivači igara, ne samo za W-ligu, nego i za ženski nogomet

Postoji nekoliko nesigurnosti u vezi s politikom “jednog kluba”. Koji su poticaji da se ti klubovi u federaciji vrate pod okrilje klubova A-lige?Koje će posljedice imati klubovi koji se odbijaju pridržavati ove politike? Čini se da ima malo toga kako bi spriječili klubove da proliju momčadi i povijest W-lige pokazalo je da su ti timovi korišteni kao pijuni u borbi s vlasti između vlasnika A-lige i FFA-e. O Canberri Unitedu? Trenutačno dvostruki pobjednici W-lige najbolji su klub u konkurenciji s korporativnim sponzorima, održivom strukturom plaća i uglednim Bet365 prisustvovanjima. Kako bi se kandidirali u okviru politike “jednog kluba”?To je pitanje da su kancelari Canberra već počeli pitati. U međuvremenu, na terenu, ambicija je da je W-League osnovana kao svjetska klasa liga sa sezonom koja se sastoji od 20 do 30 krugova, potpuno profesionalnih igrača i prateće ženske nacionalne Premier League natjecanje ,

Ako se W-League razvijati u ligu “svjetske klase”, onda je potreba za povećanjem duljine sezone. Najveće ženske lige na svijetu – Njemačka, Francuska, Švedska i Sjedinjene Države – sve imaju najmanje 20 rundi. W-League ima samo 12 rundi, čak ni dovoljno za Bet365 puni dom i daleko od utakmica s disparitetom koji izaziva ljutnju svake sezone među igračima, trenerima, administratorima i navijačima.

Sezona od 20 do 30 godina zahtijevala bi da igrači postanu profesionalni.Potpuno profesionalni igrači bit će igrači izmjenjivača, ne samo za W-League, već i za ženski nogomet. Profesionalnost donosi poboljšano okruženje za vježbanje i povećava standard u on-field proizvodu koji, ako se pravilno prodaje, može dovesti do rasta prisutnih i na kraju postati Bet365 mamac za emitere. FFA može izgledati kao netball za inspiraciju. Netballova minimalna plaća iznosi oko 12.500 dolara, u prosjeku 21.800 dolara. To je djelić onoga što se plaća u muškom sportu, ali znatno više nego što je trenutačno dostupno W-League igračima. Isplata za netball bila je živahna liga, prijenosni ugovor i pohađanje snimanja. Samo prošli tjedan novi visok od 10.370 ljudi vidio NSW Swifts igrati Melbourne Vixens. Katalizator za te promjene bit će komercijalizacija W-lige.Ovaj dio igre stagnira od prve sezone. Iako su neki Bet365 klubovi u posljednje sezone dobivali sponzore samo za W-lige, samo na razini lige samo Westfield je ostao na stazi. Naravno, budući da će sponzori tražiti izloženost, FFA bi najprije trebala osigurati ugovor s emitiranjem. Vizija za elitne aspekte igre dovoljno je artikulirana, iako je potrebna dodatna informacija o njegovoj provedbi, ali isto se ne može reći i za ostale dijelove igre, uključujući trenere i suce.

U oba su područja prikazane opće ciljeve, uključujući 100.000 registriranih trenera i postotak zadržavanja suca od 90%. Zabrinut su i obrazovni i razvojni putevi za ženske trenere i zadržavanje ženskih suparnika.Na ovogodišnjem Ženskom Svjetskom kupu bit će sedam trenera, koje vode domaće zemlje. Te zemlje uključuju uspostavljene ženske Bet365 nogometne moći Njemačke, Švedske i Sjedinjenih Država, ali otkrivajući da uključuju i zemlje u nastajanju poput Kostarike, Tajlanda, Ekvadora i Obala Bjelokosti.

Da su razvili i njeguju ženske trenere Razina na kojoj se mogu približiti prilikama koje su dostupne u ženskoj igri zaslužan je za te narode. Australija još uvijek ima teren za nadoknadu. Na primjer, Njemačka ima oko 1.100 Uefa licenciranih ženskih trenera (Uefaova A, B i Pro licenca).Australija ima djelić toga.

Postoje mnogi razlozi za ove, ali frustrirane ženske trenere koji govore o institucionalnim preprekama od troškova, strukturi tečajeva (mnogi se provode u blokovima višestrukih dana) i nedostatak mogućnosti za stjecanje iskustva u napretku Na sljedeću razinu.

FFA se želi suočiti s tim dvjema preprekama, s ciljem smanjenja troškova C-licence do ispod $ 500 i dijeljenja tečaja u upravljive odjeljke umjesto Bet365 obveznih blokova. Što se tiče barijera iskustva, kako će se oni razbiti? Hoće li FFA prisiliti pitanje kvotama i mandatima kao što je Fifa učinila na razini predstavnika mladih? Nadalje, nisu samo treneri za žene koji teško pronalaze put kroz sustav, već i ženske suce.Na osnovnoj razini mnogi napuštaju igru ​​zbog sličnih razloga kao i treneri. Predstavlja se da po prvi put od 1995. godine Australija neće imati središnjeg suca na Svjetskom prvenstvu u ženama. Ovo su samo neki od pitanja koja se trebaju riješiti bez da se započnu raspravu o nedostatku zastupljenosti žena na razini kluba, nedavnoj eroziji razvojnih putova (osobito gubitka programa instituta ), Pristup odgovarajućim objektima za ženske ekipe, ili odsutnost ženskog futsala ili Bet365 paraolimpijske reprezentacije.

WOFP je dočekao oprezan optimizam, ali oni u ženskoj igri čuvaju se obećanja i velikih planova. Još uvijek postoje mnoga pitanja koja treba postaviti i pojedinosti koje treba dati.U narednih 12 mjeseci strukture moraju biti postavljene ako FFA postigne ove projekcije i ciljeve.

Оценить этот пост

  • самый лучший букмекерская контора: